Cum a fost la primele 5 întâlniri de grup coaching
Cum să îți atingi obiectivele într-un proces de coaching de grup.
Când oamenii sunt împreună unii cu alții și unii pentru alții, imposibilul devine posibil.
Acum 5 săptămâni am pornit într-o călătorie ce nu știam unde o să mă ducă…cu emoții, îndoieli, însă cu muuult entuziasm și dorința de a face lucruri minunate alături de oameni faini. Dorința mea a fost să aduc împreună oameni ce vor să lucreze la obiectivele lor profesionale și, împreună să ne folosim de înțelepciunea grupului, de coaching și, mai ales de relațiile dintre membrii grupului.
Ce s-a întâmplat între timp?
Well, după prima întâlnire am avut un șoc de genul:
„și acum ce am făcut? dacă nu trebuia să încep acest program?”
Norocul meu că era prea târziu pentru asta :))) Așa că, după câteva nopți agitate în care m-am gândit în fel și chip cum o să-i pot ghida pe oamenii din grup spre îndeplinirea scopurilor lor cele mai de preț, mi-am amintit de ce fac toate astea.
De ce am vrut eu să fac un grup de coaching?
Și a venit răspunsul: pentru că vreau să ajut oamenii să își acceseze întregul lor potențial, văzându-se prin ochii celorlalți, ce împărtășesc aceleași provocări și aceleași povești de viață.
Energia grupurilor este minunată: creatoare, plină de resurse, te ajută să evoluezi, să fii deschis către noi perspective și să devii pe zi ce trece mai bun. Te ajută să te provoci tu pe tine și faci asta alături de oameni faini care te susțin în drumul tău.
Primele întâlniri
La primele 2 întâlniri ne-am cunoscut, am setat reguli de bună desfășurare a activităților și participanții și-au rostit cu voce tare obiectivul pe care va lucra timp de 10 săptămâni, luându-și astfel angajament în fața tuturor. Apoi, a urmat un proces de explorare, prin care au verificat cât de hotărâți sunt în călătoria lor. Nu mică mi-a fost mirarea când am observat cât de curajoși sunt toți și cum își acceptă provocările, ca fiind parte din proces și din drumul către succes.
Unul din lucrurile ce mă bucură, este să aduc starea de joacă în activitățile de coaching, așa că, i-am provocat să se joace și să abordeze provocările lor într-un mod distractiv, creativ. De prea multe ori suntem serioși și uităm să căutăm răspunsuri și în alte locuri, alături de alți oameni sau, în propriul corp.
Apropo de asta, de câte ori corpul tău ți-a trimis semnale despre anumite situații sau persoane? și de câte ori l-ai ascultat? Uităm că mintea noastră are o limită și că, de fapt nu e singura resursă după care ne putem ghida în viață. De câte ori ai stat să vezi ce simți legat de o situație? Ce îți spune mediul despre acel lucru?
Poveștile pe care ni le spunem
În una din întâlniri, ca și o concluzie, am văzut că, de multe ori, emoțiile pe care le percepem, cum ar fi cea de teamă, sunt mult mai intense în cap, nu în abdomen unde le simțim de fapt. Altfel spus, mintea exagerează și, am face bine să nu o băgăm mereu în seamă, mai ales când vine vorba de senzații, emoții, instinct? Ea este bună pentru organizare, planificare, strategie.
Cum ar fi să ne folosim tot corpul, atât împreună cât și diferite părți pentru a ne ghida și a lua cele mai potrivite decizii pentru noi? Mai mult de atât, cum ar fi să le folosim pe toate împreună, ca un sistem pentru a ne ghida alegerile și pentru a ne crea viața pe care o visăm?
În altă întâlnire, mi-am dat seama cât de importantă este relația dintre oameni. Dacă nu ai relație, nu ai nimic. Mi-am dat seama cât de mult oamenii se susțin reciproc și că, de fapt, nu își doresc să reușească doar individual, ci și împreună?
Mi-a umplut sufletul de bucurie și recunoștință pentru că, la începutul programului le-am propus să creem împreună acel spațiu în care să aducem fiecare tot ce are mai bun și frumos, pentru a crea acel loc din care ulterior să iei ce ai nevoie pentru a-ți construi drumul către scopul tău.
În timp ce explorăm diverse aspecte personale, nu uităm să monitorizăm progresul, să vedem ce blocaje apar și ce putem face cu ele. Ba chiar unul din participanți aproape că și-a atins deja obiectivul?
Din păcate cuvintele sunt prea puține pentru a descrie magia întâlnirilor din fiecare marți seara. Sunt mereu surprinsă de felul în care lucrurile curg și se întâmplă, de relațiile și conexiunile care se creează între oameni și, mai presus de atât, curajul și puterea de care dau dovadă atunci când se expun și se vulnerabilizează, știind că sunt într-un mediu sigur și că face parte din proces. Din procesul prin care își accesează forța interioară și ajung în acel loc din care pot vedea și pot acționa spre îndeplinirea obiectivelor stabilite.
Mai jos o poză cu mine fericită după una din minunatele seri de marți:
Poți vedea cum a fost în a doua parte a programului aici: Schimbări de perspectivă și strategie
Dacă ești și tu curios despre ce înseamnă un proces de coaching de grup, cum îți poate fi de folos și cum te poți înscrie în următorul grup, te invit să avem o conversație de 30 minute. Poți alege un interval în calendarul de mai jos:
Zi faină,
Raluca
One Comment