Motivul pentru care te trezești dimineața

Majoritatea oamenilor spun că muncesc pentru bani.

La o privire mai atentă, observăm că banii sunt de fapt un rezultat, o consecință a ceea ce facem. Chiar dacă sunt importanți, nu ei ne mobilizează dimineața să ne dăm jos din pat.

Bine bine, ai putea spune că totuși tu lucrezi pentru bani.
 
Însă de ce vrei bani?

Când vor fi de ajuns?

Ce vrei să faci cu ei?

Vrei să călătorești, vrei să le oferi copiilor o viață pe care tu nu ai avut-o? vrei să îți deschizi propria afacere? să vadă cei din jur că tu ai reușit în viață? sau poate să ai sentimentul de putere?

Dacă ești sincer cu tine vei vedea că de fapt nu banii îi motivează pe oameni, ci scopul pe care îl au, cauza pentru care vor să îi obțină.

Până la urmă întrebarea care se pune este:

De ce faci ceea ce faci?

 

Fiecare din noi are un crez al său după care se ghidează în viață, ce poate fi sursa zilnică de inspirație și motivație.
Poate încă nu ai găsit răspunsul tău, însă îți garantez că există.

Multă vreme mi-au răsunat în minte cuvintele fac ce-mi place și mă trezesc cu drag în fiecare dimineață„, zise Ilona, clienta mea dintr-o ședință de coaching.

Asta este ceea ce îmi doresc cel mai mult în acest moment, doar că nu știu cum aș putea face asta. Cred că cei care au această posibilitate sunt puțini și privilegiați, au noroc aș putea spune. Noi ceilalți trebuie să lucrăm pentru bani, pentru a ne putea întreține, pentru a supraviețui.”

Putem observa în discuția cu Ilona câteva credințe ce o împiedică să facă ceea ce își dorește.

În primul rând ea crede că doar anumite persoane pot face asta, apoi că ea nu face parte din acea categorie de oameni ce își permit acest lucru. Din start ea și-a anulat șansele de reușită cu această credință.

Îți sună familiar?

Cuvintele “îmi doresc asta dar nu e pentru mine”, “nu pot”, “nu voi reuși”, “sunt prea tânăr”, “sunt prea bătrân pentru asta” sunt ca niște melodii ce cântă pe fundal în mintea noastră și ne împiedică să ne atingem obiectivele.

Facem asta fără să interogăm de fapt realitatea: “de ce cred asta?”, “este adevărat ceea ce cred?”, “se aplică 100% în cazul meu?”

De multe ori e dificil să te privești dintr-o altă perspectivă. Din propria experiență pot spune că cele mai bune rezultate pe toate planurile le-am avut în urma mai multor dialoguri cu un mentor. Ni se întâmplă tuturor să fim absorbiți de propriile probleme, încât nu mai vedem pădurea de copaci.

Ne împotmolim, judecăm și rupem relații când ceva nu e conform cu realitatea noastră, cu imaginea ce noi ne-am cret-o despre lume.

În acest caz un partener de drum, un coach care să te acompanieze poate fi de mare folos în călătoria ta.

În încheiere te las cu o întrebare: care crezi că este diferența între a fi fericit și a fi împlinit? poți să dai câteva exemple?

Pe data viitoare,

Raluca

Folosesc informațiile de mai sus cu unicul scop de a vă trimite acest newsletter. Din motive legale, consimțământul explicit este necesar. Vă rog bifați căsuța de mai jos:

Vă puteți răzgândi în orice moment și bifa link-ul de dezabonare prezent în fiecare newsletter. Sau îmi puteți scrie pentru dezabonare oricând.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.