Life is not about the number of breaths you take, but the number of breathtaking moments. – Unknown

Unii oameni devin la un moment dat, nemulțumiți de sine și neînțeleși, ajungând să fie frustrați și nefericiți. Ba mai mult de atât, ajung să nu mai aibă răbdare cu ei sau cu cei din jur.

De ce?
Pentru că au pierdut TIMP și ENERGIE pe căi greșite, care nu reprezintă valorile și principiile lor. Ba mai mult de atât, au investit în idei și/sau relații care s-au dovedit a fi păguboase.

Filosofia mea de coaching

Cred că reușim, atunci când facem lucruri împreună cu ceilalți. Și mai cred că dacă vrem să avem o societate mai bună, avem nevoie să începem cu noi și cu aproapele nostru, prin a avea curajul de a ne asuma să fim cea mai bună variantă a noastră, prin lucrurile și proiectele în care ne angajăm în fiecare zi.

Coachingul este o relație de la inimă la inimă, ce te ajută să te conectezi cu tine cel adevărat, te ajută să fii în contact cu realitatea, cu momentul prezent.

Prezent = locul din care poți cu adevărat să acționezi și să schimbi ceva, să dai o direcție vieții tale.

Mai cred că noi oamenii nu trebuie să fim perfecți, pentru că astfel nu ar mai fi loc de creștere, de îmbunătățire. În schimb, putem fi umani în relația cu noi înșine, apoi cu cei din jur, punând astfel o sămânță pentru a face lumea din jurul nostru un loc mai bun <3.  

Ce înseamnă un proces de coaching?

 • în primul rând descoperi ce îți dorești cu adevărat prin stabilirea unui obiectiv/scop. Fie că este vorba de partea financiară, profesională sau personală. Practic tu îți alegi obiectivul pe care dorești să lucrezi într-un număr predefinit de ședințe;
 • apoi, descoperim împreună de ce anume ai nevoie pentru a obține acel lucru pe care ți-l dorești, precum și obstacolele ce îți stau în cale. Coachingul are la bază gândirea creativă, orientată spre soluții și obiective, eliminând focusul pe probleme. În plus, îți descoperi și folosești potențialul ce îți poate aduce performanța pe care ți-o dorești.
 • și cel mai important lucru în coaching este: coach-ul nu dă sfaturi, el poate fi privit ca un partener ce înlătură obstacolele care stau în calea ta și te provoacă să privești din alte unghiuri și perspective, pentru a ajunge acolo unde îți dorești.

De ce să faci coaching?

Coachingul este o experiență, ce te poate duce pe cele mai înalte culmi, însă, nu înainte de a fora adânc în interior la acele credințe despre tine și despre realitatea ce te înconjoară, pentru a le evalua și ajusta.
Mai simplu spus, mai întâi facem un control al calității sistemului tău de gândire. Pentru că el este mașinăria ce te va conduce către succes sau eșec. Așa că trebuie setat cum trebuie înainte de a porni motorul 🙂

Apoi, apeși pe buton și începi explorarea și acțiunea, urmăreșți progresul și provocările ce îți vin în cale, apoi le lucrăm în ședințele individuale.
Mai simplu spus, întâi te setezi pentru drum, apoi pornești. Și cum harta nu e teritoriu, nu știi niciodată ce o să întâlnești acolo. Așa că, ai tot timpul un ghid la îndemână, coach-ul, cu care poți să explorezi și să rezolvi piedicile ce le întâlnești pe drum.

Posibile teme care pot fi abordate în cadrul unui proces de coaching:

 • ieșirea dintr-o situație de criză;
 • creșterea business-ului și ieșirea din blocaje; 
 • vrei și știi că poți mai mult, dar ai nevoie de un ghid pentru a-ți atinge un scop măreț;
 • ai un scop pe plan profesional, financiar sau personal pe care vrei să lucrezi;
 • sau, poate ești într-un proces de tranziție de la un rol la altul la job;
 • vrei să avansezi în carieră sau să-ți construiești o afacere; sau poate vrei să o duci la următorul nivel;
 • nu te mai regăsești în ceea ce faci și vrei să faci o schimbare în viața ta;
 • amâni să iei decizii și te complaci în situații neplăcute;
 • ți-ai pierdut entuziasmul și motivația și ai nevoie de un refresh pe toate planurile.

De ce să mă alegi pe mine coach-ul tău?

Ce aduc eu în parteneriatul nostru sunt următoarele lucruri: experiența mea ca om, experiența profesională și formarea continuă pe coaching profesionist și psihologie, integritate, sinceritate, bucurie, non-judecată, îți ofer un spațiu sigur, unde poți să fii tu și să explorezi frământările și ideile tale cele mai mărețe. 

Din proprie experiență, îți mărturisesc că atunci când am avut alături de mine un mentor sau un coach, a fost mult mai ușor să câștig timp, să mă ridic mult mai repede și mai înțeleaptă după ce am căzut. Ba mai mult de atât, să devin mai bună ca om dar și ca profesionist. Iar nu în ultimul rând, să îmi construiesc o viziune pe termen lung, să am o strategie, un plan și să pun toate rotițele în mișcare (unele ruginite ce-i drept:)) pentru a ajunge unde îmi doresc.

Împreună vom crea acel spațiu de care ai nevoie, astfel încât să te simți în siguranță să explorezi,să reflectezi, să cazi și să te ridici, în timp ce îți construiești calea către propriul succes.

De asemenea:

 • sunt coach acreditat ANC și ICF- ACC (Federația Internațională de Coaching)
 • ma aliniez la valorile și codul de etică ICF
 • am încredere absolută în potențialul nelimitat al fiecărui om
 • mă perfecționez continuu. M-am format ca și master coach la Școala de Coaching Pleiade . De asemenea, am urmat și urmez în prezent numeroase cursuri, formări și tabere de perfecționare în coaching.
 • sunt psiholog clinician sub supervizare acreditat de Colegiul Psihologilor din România. 

Cât durează procesul de coaching?

Pentru a avea rezultatele dorite pe termen lung, un proces de coaching poate dura între 3 și 12 ședințe de câte o oră pe un obiectiv ales de tine iar prețul pentru o sesiune de 60 de minute este 330 lei.
În funcție de obiectiv, ședințele pot fi săptămânale sau la 2 săptămâni. Acestea se vor desfășura online pe zoom sau la telefon, în funcție de cum te simți mai confortabil.
De asemenea, dacă ești din Timișoara și vrei să ne vedem live, putem face ședințele la un ceai sau o cafea.

Nu îți promit că va fi ușor, însă îți promit că atâta timp cât VREI să crești, să progresezi și ești dispus să investești timp, energie și deschidere, la sfârșitul acestei experiențe, vei simți că a meritat și că deja rezultatele au început să apară.

Ce spun cei cu care am lucrat:

I had a pleasure to work with Raluca during one of most difficult periods of my life: war in my homeland Ukraine, personal challenges, a new job. And I can confidently say her support made a difference as I was able to raise above the situations and look for learnings. Her presence is very gentle and caring AND her questions are sharp and evoking deep thinking and fresh insights. Thank you Raluca for the great coaching partnership! “- Liliia Malysh

Îți mulțumesc, Raluca, pentru timpul petrecut împreună…pentru că ai fost cu adevărat un partener de drum…așa cum îmi doream…și te-am descoperit…empatică, atentă, responsabilă și…foarte pricepută în a mă ajuta să descopăr lucruri de făcut sau de pus în practică. Conștientizarea vine greu câteodată dacă ești singur și nu știi ce să faci…
Acum…după întâlnirea cu tine…am conștientizare, înțelegere, răbdare…un plan și planul B!!!
Și mai ales…încredere…că se poate!!! Pentru prima dată în viața mea…știu că pot…pentru că am verificat…și merge!!!!
Mulțumesc mult!” – Diana Sandu

Ședințele cu Raluca m-au ajutat să obțin claritate acolo unde era haos și prin aceasta să îmi dau seama de unde pot să încep să primul pas.” – Claudiu Sălăgean

După părerea mea, coachingul ajută, în primul rând să fii sincer cu tine și astfel să ajungi să te cunoști mai bine. E un proces de formare continuă, prin care evidențiezi un aspect la care vrei să lucrezi și începi să găsești pașii sau soluția cu ajutorul coachului pentru a atinge obiectivul stabilit.
Pentru mine a fost important să evidențiez mai clar anumite defecte pe care le am, să le conștientizez și să încerc să le evit. Înainte de coaching nu găseam soluția sau nu mi-am făcut timp pentru asta, iar în timpul ședinței începeau să-mi vină ideile aproape de la sine.
E o investiție în tine, atât pe plan personal, cât și pe plan profesional, care se merită!” -Andreea Marușca

P.S: pentru coaching mă poți contacta pe mail la contact@ralucanedelcu.com.

Ședințele se pot desfășura live 1 la 1, cât și online sau la telefon. Prima discuție este gratuită și o poți programa direct în calendarul de mai jos. Alege un interval disponibil și vei primi detaliile pe mail.