Cum regândești socoteala făcută acasă, când apare neprevăzutul?
În acest context de incertitudine, cum e cu planurile tale profesionale? Le-ai pus pe pauză în perioada sărbătorilor sau încă te gândești în ce direcție să mergi?
Printre cei cu care lucrez, aud că tot mai mulți oameni nu se mai regăsesc în ceea ce fac, căutând altceva semnificativ care să le aducă împlinire, bucurie și bani. Dacă înainte de acest an, marea majoritate erau ok cu ceea ce făceau și nu își puneau prea multe întrebări despre creștere și împlinire, în contextul pandemiei, fiind constrânși să lucreze mai izolați unii de ceilalți, mulți au început să își pună întrebări despre ce e cu adevărat important pentru ei.
Alții, care poate și-au pierdut jobul sau afacerea, au fost nevoiți să regândească tot ce se întâmplă și felul în care vor și pot să mai construiască ceva.
Și eu am trecut printr-un astfel de proces, în care a trebuit să regândesc tot ce fac și cum fac și nu mi-a fost deloc ușor.
Pentru că, spre deosebire de alte crize, de data aceasta totul s-a accentuat, punând și mai multă presiune pe noi, frică, așteptare fără sfârșit, incertitudine și lipsă de control. Însă, vestea bună este că în vremuri tulburi și pe crize se fac cei mai mulți bani, pentru cine e flexibil și deschis spre oportunități.
Regândire strategie
Așadar, îți propun să privești procesul prin care treci acum ca pe o oportunitate de a schimba ceva în viața ta. Poate îți doreai de mult să înveți ceva nou, sau poate vrei să mergi pe calea freelancing-ului, antreprenoriatului sau să ai mai multe surse de venit. Poate până acum ți-ai tot spus că nu ai timp și tot amânai să faci acel lucru pe care ți-l cerea sufletul.
Apropo de asta, am văzut zilele trecute un documentar numit „Chirurgi vizionari” pe Netflix. Am rămas profund inspirată și impresionată de niște medici care își făceau meseria cu atâta pasiune și dedicare încât nu mai conta câte ore petreceau în spitale sau că ei erau bolnavi și aveau provocări personale în viața lor. Dincolo de toate acestea, nu uitau să fie oameni cu pacienții și se implicau emoțional în cazurile lor, ba chiar de multe ori veneau cu soluții pentru a-i ajuta pe cei care nu își permiteau unele intervenții. În timp ce ii ascultam vorbind cu pasiune și profesionalism despre ceea ce fac, am observat că aveau acea smerenie în ei, unde nu se considerau dumnezei, ci din contră, credeau că au mereu ceva de învățat, de îmbunătățit și învățau din greșeli și din conexiunea cu fiecare om pe care îl întâlneau.
Ce vreau să spun cu asta este că, poți oferi și contribui și recompensele financiare vin, atunci când faci ceea ce faci din pasiune, dedicare și cu intenția de a lăsa ceva în urma ta pe acest pământ.
Adică, dacă mai întâi mergi tu în acel loc din tine unde te conectezi cu darurile tale cele mai de preț și alegi să le fructifici. Apoi, să începi să dăruiești și celorlalți din ceea ce faci și ceea ce ești. Sincer, eu când îmi aleg specialiștii, medicii și partenerii cu care lucrez, mă uit mereu la omul care este în fața mea, dincolo de abilitățile profesionale.
Pentru mine este important dacă acel om are intenții bune, dacă are compasiune față de oameni și dacă are acea bunătate care să îi inspire și pe alții. Posibil ca uneori să am mult de căutat, însă azi, știu sigur că există astfel de oameni și cred că rolul lor este de a ne inspira și pe noi ceilalți.
Așadar, înainte să decizi pe ce direcție profesională sau financiară vrei să mergi anul viitor, îți recomand mai întâi să răspunzi la câteva întrebări:
- Ce scop vrei să servești prin ceea ce faci? care este de ce-ul tău?
- Ce fel de om vrei să fii în relație cu ceilalți? cum vrei să fii perceput de ceilalți?
- Cum vrei să contribui în a crea un mediu mai bun în jurul tău? cum vrei să îi inspiri pe ceilalți?
- Ce ai nevoie să dezvolți/înveți pentru a face toate astea?
În anul ce urmează, cel mai mult vor avea de câștigat, oamenii care se adaptează cât mai repede și mai ușor mediului care se schimbă de la o zi la alta. Iar pentru asta, ai nevoie de acea tărie interioară care să te ajute să cazi în picioare indiferent de circumstanțe.
Pentru a-ți veni în ajutor, am pregătit un program de coaching de grup de 10 săptămâni care va începe pe 12 ianuarie. Pe scurt, o să fim în jur de 5-7 oameni, care pe lângă suportul pe care ni-l vom acorda între noi, vei avea parte de un proces de coaching prin care îți alegi obiectivul la care lucrezi. Apoi, prin diverse instrumente de grup, ne vom asigura că la finalul celor 10 săptămâni ești acolo unde trebuie.
Pentru înscrieri și pentru mai multe detalii vezi aici: Cum să reușești în incertitudine și vremuri tulburi
Pe curând,
Raluca
P.S: până pe 24 decembrie prețul programului este redus de la 1400 lei la 697 lei ?