Trecerea timpului nu-ți rezolvă problemele

Probabil ai auzit de proverbul din popor cum că timpul le rezolvă pe toate. Obișnuiam și eu să cred asta până când am realizat că de fapt trebuie să pun mâna și să-mi rezolv eu provocările pe care le am, chiar dacă asta înseamnă muncă și uneori durere?

E adevărat că poate cu timpul uiți anumite lucruri dureroase sau cel puțin așa crezi. Evenimentele cu încărcătură negativă pe care nu le-ai rezolvat tu cu tine se ascund și mai bine în subconștient și te influențează chiar mai mult în alegerile și deciziile pe care le faci, inclusiv felul tău de a fi și de a relaționa cu cei din jur.

În una din ședințele de coaching, un client mi-a spus la un moment dat că nu înțelege de ce nu i-a trecut o anumită supărare pe partenerul de cuplu, că doar au trecut 5 ani de la un eveniment neplăcut.

Uneori sunt lucruri pe care le poți face pentru partener (apreciere, ascultare, răbdare) însă nu prea ești dispus să le faci.

De ce?

Unul din răspunsuri ar fi că poate ai ceva polițe de plătit celuilalt.

Ce înseamnă asta?

La un moment dat, în urma unui eveniment neplăcut cum ar fi minciuna, trădarea, infidelitatea, pe care nu l-ai rezolvat cu tine sau cu celălalt creează tensiune între voi. Stai cumva la pândă să îți taxezi partenerul la cea mai mică greșeală.

Alteori poate fi vorba de o relație din trecut care nu e încă încheiată în mintea ta, deși asta crezi. Dacă încă mai ai resentimente sau sentimente puternice de iubire față de acea persoană, relația nu este încheiată pentru tine, iar asta te poate ține departe de alte relații sau de a fi prezent în relația actuală.

Cum știi că ai încheiat o relație/situație?

 

Pur și simplu nu mai ai emoții negative sau sentimente intense când te gândești sau povestești despre acea persoană. Însă și aici poate interveni negarea propriilor emoții și să ne mințim pe noi înșine. De aceea, cel mai bine poți verifica observându-te pe tine, oamenii și situațiile pe care le atragi. Dacă te uiți la viața ta din prezent și nu îți place ce vezi, sau mai mult de atât, provocările pe care le ai seamănă cu ceva dintr-o relație trecută, e clar că încă trăiești în același scenariu și ceva se cere schimbat.

Schimbarea înseamnă evoluție

 

Dacă tu privești astăzi diferit un singur lucru decât ieri, se va schimba și universul din jurul tău.

De exemplu: azi crezi că nu mai găsești bărbați sau femei de calitate pe lumea asta.

Rezultatul: nici măcar nu îi mai vezi pe cei care ar putea fi. Cu această credință te închizi în lumea ta și te comporți de parcă nu ar exista. Închizi orice ușă spre a întâlni pe cineva care să fie așa cum îți dorești tu.
Îți spun sigur că există, pentru că nu cred că ai cunoscut deja toți bărbații sau toate femeile de pe lumea asta. Poate în cercul tău de prieteni și cunoscuți sunt oameni cu aceeași credință, ceea ce e de așteptat: atragi ceea ce ești.

Peste un timp, după un lucru intens cu tine: cursuri, cărți, mers la psiholog, coach, mentor descoperi că de fapt lumea este mult mai vastă, cu mai multe oportunități și oameni pe care nu îi vedeai până atunci. Dintr-o dată ai acces la o nouă lume și acesta este cel mai mare semn al evoluției tale personale.

Educația face diferența între cei împliniți și cei frustrați care dau vina pe lume sau doar pe ei înșiși fără să facă nimic pentru a schimba ceva, iar viața lor arată ca acum 3-5 ani.

Nu e vorba de cine este vinovat ci despre a începe pas cu pas să lucrezi la tine

Poate îți dorești o relație, un job, business și pare că ai epuizat deja toate resursele fără să ajungi la un rezultat. Acum e timpul să faci altceva: să vorbești cu alți oameni, să mergi la niște cursuri din domeniu, să citești altceva decât până acum, să lucrezi cu un mentor, coach.

Din experiență pot spune că pe mine m-a ajutat în mod real să lucrez cu un mentor, să vorbesc cu oameni diferiți ce aveau aspirații asemănătoare cu ale mele, să fiu deschisă să aud puncte de vedere diferite despre ce își doresc ei, vorbind despre visul lor iar din toate astea am luat doar ce a rezonat cu mine. Inclusiv acele lucruri incomode pe moment, ce le-am analizat mai târziu și am descoperit părți din mine ce mă sabotau și care nu se voiau descoperite.

Acum te întreb și pe tine: mai crezi că nu depinde de tine să ai relația și viața pe care ți-o dorești și că nu poți face nimic pentru a ajunge acolo?

Te îmbrățișez cu drag,

Raluca

P.S: dacă nu ești încă în grupul meu de Coaching și inteligență relațională, poți să te alături aici: https://www.facebook.com/groups/298274634313854/

Folosesc informațiile de mai sus cu unicul scop de a vă trimite acest newsletter. Din motive legale, consimțământul explicit este necesar. Vă rog bifați căsuța de mai jos:

Vă puteți răzgândi în orice moment și bifa link-ul de dezabonare prezent în fiecare newsletter. Sau îmi puteți scrie pentru dezabonare oricând.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.