Sfârșit sau un nou început?

Orice sfârșit poate fi un nou început. Depinde de unde privești.

De exemplu, noaptea poate fi un sfârșit sau un nou început către aventură.

Azi te invit să privești situația în care te afli dintr-un unghi diferit.

Este seară, toamna târziu, luminile caselor se sting rând pe rând ca într-un spectacol ce tocmai a luat sfârșit.

Acum ies micile gângănii și animăluțe să se joace. E o încântare să le observ cum se simt libere atunci când vine noaptea. Parcă nu se mai tem de nimic, știu că a sosit momentul lor în care să strălucească.

Măritul soare și-a făcut treaba pe ziua de azi, acum e rândul domniței Luna să își facă numărul grandios prin haina de mister ce o aruncă lumii în fiecare noapte.

E momentul în care iese la iveală o altă parte a omenirii, acea parte sălbatică, detașată de măști, poziții și atitudini înfoiate. Acum, fiecare se relaxează și se manifestă în forma lui naturală, chiar și hainele ce le poartă sunt mai lejere.

E timpul în care te dezbraci de haina de zi cu zi și faci loc adevăratei tale lumi. O lume de care nu prea ai vrea să se știe. Ce ar spune ceilalți despre tine? Cine ai fi tu ziua dacă ai păstra aceleași haine de noapte?

Doar un om?

Un om simplu?

Sau ai fi TU în forma ta cea mai pură?

Exercițiu practic de explorare a sinelui

Vreau să te invit într-o călătorie, însă una neobișnuită de data asta. Nu ai nevoie de nici o pregătire, am o mașină a timpului de ultimă generație, cu muzica ta preferată și un fotoliu confortabil ce te așteaptă să îl încaleci pentru a porni în aventură.

Ești pregătit?

Încă ceva: era să uit cel mai important detaliu ?

Pentru a face călătoria e nevoie să îți setezi o intenție: ce vrei să obții la sfârșitul acestei călătorii?

Poate fi vorba de o situație la care cauți răspuns, un pas către visul tău, poate te simți blocat și nu mai știi cum să înaintezi, sau poate vrei să mai descoperi o parte din tine. Orice ar fi, scrie undeva și detaliază cât mai concret pentru că Universul îndeplinește numai dorințele clare.

Ok, acum că am făcut ultimele ajustări pornim motoarele și decolăm spre cele mai înalte culmi. Mergem în locul tău preferat de unde o să privim un film.

Locul meu este un nor pufos pe care l-am amenajat cu vată de zahăr, fluturi și îngerași.

După ce ai ajuns acolo, te invit să privești la un film în care tu ești personajul principal, undeva în trecut, în urmă cu 10 ani.

Ce vezi în jurul tău? Cine mai este cu tine?

Care sunt aspirațiile tale? subiectul ce ți l-ai ales azi, este prezent în mintea sau viața ta în acel moment?

Cum te privești pe tine?

Notează-ți toate acestea undeva pentru că mai urmează un alt film interesant.

Pregătit?

Perfect, pentru că e acel moment special în care pe ecran rulează o parte din viitorul tău. Ce vezi?

Ce faci acolo și ce gândești despre tine?

Ce mai este în jurul tău?

Dacă ar fi să poți aduce ceva din viitor cu tine, care ar fi acel lucru?

Ia-ți timp să notezi tot!

Acum, e timpul să ne întoarcem, însă doar temporal pentru că poți rămâne încă în locul tău preferat de unde o să privești următoarea imagine.

Este vorba despre tine azi cu situația pe care ți-ai pus-o în minte la început, însă acum te ptivești de undeva de sus (nor, avion, elicopter).

Cum descrii ceea ce vezi în realitatea de azi?

Și acum că ai tot călătorit în trecut și viitor, ce sfat ți-ai da?

Unde crezi că vrei să ajungi în cele din urmă? 

Ce nevoie ai? care sunt punctele tale forte?

După ce ți-ai notat tot, e timpul să te întorci aici și acum. Un alt loc minunat din care poți începe să faci primul pas către viitorul ce tocmai l-ai văzut.

Nu e minunat să vezi că răspunsurile se află în tine?

Și eu obișnuiesc să străbat diverse drumuri și căi atunci când sunt rătăcită. Caut explicații și răspunsuri în orice alte părți în afară de mine.

Apoi, obosită de atâta drum, cu hainele prăfuite și ochii obosiți, cu ultimele puteri mă așez și mă privesc în interior, aprind lumina și fac liniște, doar observ.

De abia atunci începe călătoria adevărată…

Așa cum soarele face loc lunii în fiecare seară pentru a-și face spectacolul, așa și eu, las mintea deoparte pentru o perioadă și îmi ascult sufletul.

Tu când ai făcut asta ultima dată?

Dacă vrei să împărtășești cu mine cum a fost călătoria ta și ce ai descoperit, poți să îmi scrii pe contact@ralucanedelcu.com

Te îmbrățișez cu drag,

Ralu

Folosesc informațiile de mai sus cu unicul scop de a vă trimite acest newsletter. Din motive legale, consimțământul explicit este necesar. Vă rog bifați căsuța de mai jos:

Vă puteți răzgândi în orice moment și bifa link-ul de dezabonare prezent în fiecare newsletter. Sau îmi puteți scrie pentru dezabonare oricând.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.