Relația cu socrii – sursa disputelor în relații

Deseori sursă a numeroase glume, relația cu socrii este de fapt o formă de transfer.

Ce înseamnă acest lucru de fapt?

Dacă gândești că: “nu pot să o sufăr pe soacră-mea, se amestecă în toate cele. Ne ducem să o vedem o dată pe lună. E o adevărată corvoadă. Îmi atrage copii de parcă ar fi ai ei..” acest lucru poate însemna că de fapt nu îți convine ceva la partenerul tău.

Un alt lucru ce te deranjează poate fi faptul că soțul tău are relații bune cu mama lui și nu suporți să îl  vezi atât de atașat, de dependent.. și cum nu ai curajul de a-i spune soțului ce crezi, îi “ataci” mama și nu îți dai seama că acest lucru îl va deranja foarte mult. Tendința acestuia va fi bineînțeles să își apere mama, se va apropia și mai mult de ea…întreținând dependența.

Ideea este că în orice relație triunghiulară cel mai mult tu ai de suferit, indiferent ce rol ai în acea relație.

Iar o relație bună cu socrii contribuie la menținerea unei relații de iubire pe termen lung. Problema este atunci când apar conflicte și provocări.

Pentru a le face față, ideal ar fi să vorbești cu partenerul mai întâi despre ce te deranjează și cum vezi tu lucrurile, apoi să cădeți de acord și să găsiți împreună o soluție pentru a le rezolva.

Sub nici o formă nu este indicat să fiți în tabere diferite.

Este bine știut faptul că majoritatea cuplurilor au avut și încă au conflicte toată viața pe seama socrilor. Nerezolvate, aceste provocări pot duce în timp la crearea unei distanțe între cei doi, tensiuni și multe meciuri.

Acum depinde de fiecare ce își dorește de la o relație: să aibă dreptate cu orice preț sau să fie împreună cu persoana iubită și să construiască în jurul lor?

Sunt curioasă dacă ai avut astfel de provocări până acum și cum le-ai soluționat. Sau dacă ești momentan într-o astfel de situație îmi poți scrie pe adresa de mail sau într-un comentariu sub acest articol.

Cu drag,

Raluca

P.S: De asemenea îți recomand articolul “Cum să ieși din ciclul repetitiv al relațiilor disfuncționale”.

Folosesc informațiile de mai sus cu unicul scop de a vă trimite acest newsletter. Din motive legale, consimțământul explicit este necesar. Vă rog bifați căsuța de mai jos:

Vă puteți răzgândi în orice moment și bifa link-ul de dezabonare prezent în fiecare newsletter. Sau îmi puteți scrie pentru dezabonare oricând.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.