life coaching

Cum știi că s-a terminat o relație?

Îți mai aminteșți perioada adolescenței când îți plăcea de cineva în secret dar nu aveai curajul să îi spui celui/celei de care te-ai îndrăgostit sau cu care pe atunci îți doreai o relație serioasă?

Deși nu știai dacă respectivul îți împărtășește sentimentele, tu dezvoltai în mintea ta o întreagă poveste de iubire: cum ar fi dacă v-ați căsători și a-ți trăi fericiți până la adânci bătrâneți?

Fiecare privire sau gest a celuilalt reprezenta pentru tine o dovadă că te place. Chiar dacă nu aveai o confirmare, strângeai fiecare gest într-o cutie specială din inima ta ca o dovadă de iubire care să îți hrănească poveștile.

Când relația se termină chiar înainte să înceapă

Poate unele s-au concretizat, poate altele nu. Ce vreau să evidențiez este faptul că de multe ori unele relații se termină chiar înainte să înceapă. Acestea sunte acele relații complicate, ce au loc doar în mintea unuia din participanți. Chiar dacă poate s-au întâlnit de câteva ori și s-au simțit bine împreună, fără confirmarea verbală a amândurora, nu există relație.

Poate pentru unul a te întâlni cu cineva și a petrece timp împreună nu este egal cu același lucru pentru celălalt. De obicei partea feminină stă mai bine la acest capitol, unde pot dezvolta o întreagă poveste de iubire după prima întâlnire, pentru că așa suntem noi femeile create, mai emoționale. Bărbații gândesc mai logic de obicei iar pentru ei lucrurile trebuie să fie evidente, negru pe alb, dovezi palpabile.

Atenție la contextul în care ajungi să te întâlnești cu cineva: dacă vine după o despărțire sau dacă e într-o perioadă nefavorabilă din viața lui, cel mai probabil nevoia acelei persoane este de sprijin, consolare și nu neapărat de a avea o relație.

Însă mulți acceptă acest compromis în relație doar pentru a primi acele beneficii de care au nevoie în acel moment. După ceva timp, când nu mai au nevoie de acele lucruri să spună că s-a terminat iubirea, care de fapt nici nu a fost.

Când se termină doar pentru unul din parteneri sau ambii dar continuă să stea în relația de cuplu

Din păcate această situație se întâlnește în foarte multe cazuri. În mintea unuia dinte parteneri apare separarea, însă nu o comunică cu celălalt, de teamă sau pentru că sunt anumite beneficii de care este conștient sau nu.

Însă, ce e și mai trist este faptul că în multe relații sau mai bine spus parteneriate, pentru ambii e terminată de mult relația dar stau din obișnuință, datorită unor circumstanțe, de teamă că nu vor mai găsi pe altcineva, de teama reacției celuilalt, copii, și multe alte motive. Sunt pur și simplu colegi de apartament, unii chiar și pentru o viață întreagă. Sunt așa-zișii “singuri în relație”.

Spun că e trist pentru că își refuză șansa la bucurie și la o relație care să îi împlinească din toate punctele de vedere. Mai mult de atât, își creează o imagine negativă despre relații pe care o transmit mai departe copiilor și celor din jur.

Revenind la semnele care anunță că relația e terminată, aș menționa următoarele:

  1. Nu mai aștepți cu bucurie să ajungi acasă să îți îmbrățișezi partenerul.
  2. Nu mai faceți planuri de viitor sau proiecte comune, adică nu mai faceți echipă.
  3. Va certați din ce în ce mai des și de la nimicuri.
  4. Nu vă auziți și nu vă vedeți cu adevărat unul pe celălalt, de asemenea nici nu mai ești atent la nevoile celuilalt, nu îți mai bați capul să îl înțelegi.
  5. Fiecare are acele “porți de ieșire din relație” care ar putea fi: petreceți din ce în ce mai puțin timp de calitate doar voi doi, fie că ieșiți tot timpul în grup sau că aveți de lucru, ieșiri separate și nu vă mai “sincronizați”, pasiuni ce implică plecarea unuia din parteneri doar singur mai mult de 50% din timp.

Acestea pot fi unele dintre semnalele care, dacă sunt conștientizate și se iau măsuri la timp, poate fi salvată relația. Însă dacă nu acționezi și speri că timpul le va rezolva, înseamnă că nu îți dorești cu adevărat acea relație de cuplu.

Un alt instrument prin care îți găsești 100% răspunsul, care mie îmi place cel mai mult este prin întrebări. 

Astfel, ești sigur că răspunsurile sunt doar ale tale și bazate pe ceea ce simți.

Ia-ți timp înainte de a răspunde la ele și asigură-te că vei fi sincer.

Ce-ți dorești tu de fapt astăzi de la relație?

Simți că te încarcă și te motivează sau te trage în jos și îți consumă energie? Dacă te consumă, s-ar putea să fie o relație toxică.

Ce ți-ai dori să se întâmple și nu s-a întâmplat încă? depinde doar de tine sau de celălalt? sau de amândoi?

Cât timp ești dispus să aloci pentru a lucra cu adevărat la relație? și aici mă refer la timp, energie și resurse.

Îți dorești într-adevăr să fii cu acea persoană sau este vorba despre altceva? ce te atrage cel mai mult la celălalt?

Ce nu îți place la celălalt?

Cât de liber te simți în relație? cum erai înainte de relație și cum ești acum? observi o evoluție?

Pe o scară de la 1 la 10 cât de autentic ești cu celălalt și cât de mult încerci să nu îi arăți anumite părți ale tale?

Cât de deschis vorbiți despre ce vă doriți cu adevărat unul de la celălalt?

În ritmul în care merge acum, cum crezi că va fi peste 1 an,3, 10?

Te vezi cu persoana respectivă și peste 10 ani? dar 20? dar 30?

După ce răspunzi la întrebări, mai recitește odată ce ai scris și vezi ce concluzii poți să tragi.

Relațiile sunt un dar de care nu știm încă să ne bucurăm. Ele reprezintă acel lipici minune care unește bucățele din puzzle-ul vieții.

De asemenea, nu există relația perfectă, ci există relație perfectă pentru tine pe care o construiești cu partenerul de cuplu.

Nu poți să ai succes doar într-un anumit domeniu în viață și să spui că gata ești împlinit. Este o minciună care ține de cald, aparent. Astfel, ne scuzăm de la a ne uita cu adevărat în sufletul nostru.

E nevoie de acel echilibru pe toate planurile care nu este atât de greu de atins sau mai bine spus de văzut. Pentru că el există și există și acea bucurie și împlinire.

Nu le mai vedem însă pentru că ne-am obișnuit să trăim în frici și în limitări și să urmăm așa-zisele exemple din jurul și din mediul nostru. Iar de multe ori nici nu suntem conștienți că facem asta.

Dacă te întreb acum de ce faci ceea ce faci în fiecare zi? ce ai răspunde dacă ai fi 100% sincer cu tine?

Te îmbrățișez,

Ralu

Folosesc informațiile de mai sus cu unicul scop de a vă trimite acest newsletter. Din motive legale, consimțământul explicit este necesar. Vă rog bifați căsuța de mai jos:

Vă puteți răzgândi în orice moment și bifa link-ul de dezabonare prezent în fiecare newsletter. Sau îmi puteți scrie pentru dezabonare oricând.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *