Când nu e nimeni de vină, suntem cu toții responsabili

Ce avem de învățat acum pentru a ne adapta cu ușurință la schimbările mediului în care trăim?

Ce vor viitoarele generații de la noi?

Vor găsi ei o lume mai bună dacă facem exact ce am făcut și până acum?

Uitându-mă la diverse poze ce tot circulă pe rețelele de socializare, observ cu bucurie cum în sfârșit s-a făcut liniște, pe străzi, în aer, în apă. În sfârșit planeta respiră, se curăță. 

Ce e în interior este și în exterior și invers. Privind astfel, poate acesta e un îndemn pentru mine, pentru tine, pentru noi toți să respirăm. Să luăm o pauză de la tumultul și zgomotul de zi cu zi și a ne da acel timp pentru a observa ce se întâmplă în jurul nostru. 

Acțiunile ce le-am făcut până acum ne-au condus oare către evoluție și progres? 
Cred că e simplu de găsit răspunsul, dacă ne uităm la ce se întâmplă în jurul nostru de ceva timp: consumerism, acumulări materiale cu orice preț și fără limită, chiar cu prețul vieților oamenilor și animalelor. 

A început să se vorbească despre sănătatea psihică tot mai mult. Să se vorbească mai mult, pentru că nu avem curajul să ne uităm cu adevărat la noi și să acceptăm că de multe ori, uităm să fim oameni unii cu ceilalți.

Uităm că de fapt planeta este casa noastră, și nu acele ziduri pe care le construim în jurul nostru.
Uităm că ce face unul, îi afectează pe toți, mai devreme sau mai târziu. 
Vindecarea, normalitatea depinde de noi toți și de fiecare în parte. 

Vrei să continui în același tumult și zgomot? sau îți asumi responsabilitatea pentru sistemul și lumea în care trăiești?

Nu mai merge cu mindsetul:

să-mi fie mie bine și familiei mele, restul nu mai contează”. 

Ceea ce se întâmplă acum la nivel mondial e un apel la trezire, la bunătate, empatie și mai ales este despre conștientizarea MEDIULUI în care trăim și pe care îl creem zi de zi, pornind de la gândurile noastre și până la acțiunile pe care le facem.

Poate e greu să te gândești acum la generațiile viitoare.

Hai să ne uităm mai aproape, la aerul pe care îl respiri zi de zi. Degeaba apelezi la fel de fel de terapii, cei mai buni medici și tratamente revoluționare, dacă nu mergi la rădăcina problemei: mediul.

Cu ce scop faci ceea ce faci zi de zi?

Pe cine și CUM influențezi?
Tu cum ești influențat de oamenii de lângă tine?

De ceva timp tot îmi răsună în minte o vorbă:

decât să faci ceva ce afectează negativ mediul și oamenii din jurul tău, mai bine nu faci nimic.”

Nu îmi place să dau sfaturi și să spun oamenilor ce să facă. E plin internetul de sfaturi date în vânt, pe care toți le aprobă dar nimeni nu le aplică. Cred că fiecare știe mai bine ce poate face pentru binele lui, al celorlalți și al planetei.
Întrebarea este:

VREI?

Sau încă mai aștepți „miracole”?

Din ce observ, planeta Pământ poate exista și fără oameni, însă oamenii fără EA….mai greu de spus.

Va urma,

Raluca

P.S: acest articol face parte din seria “Îndemn la trezire” ce o să aibă mai multe părți, scrise de mai mulți contribuitori.


P.P.S: las aici câteva video-uri ce m-au inspirat să scriu acest articol: How The Wildlife Trade Started The Coronavirus

Dear Future Generations: Sorry

photo credit: unsplash

Folosesc informațiile de mai sus cu unicul scop de a vă trimite acest newsletter. Din motive legale, consimțământul explicit este necesar. Vă rog bifați căsuța de mai jos:

Vă puteți răzgândi în orice moment și bifa link-ul de dezabonare prezent în fiecare newsletter. Sau îmi puteți scrie pentru dezabonare oricând.

Similar Posts

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.