Calitatea vieţii tale este influenţată de calitatea relaţiilor tale

Pornind de la faptul că în era tehnologiei suntem atât de conectaţi pe reţelele de socializare şi mai puţin în viaţa reală, putem spune că ne îndreptăm încet şi sigur spre o societate care ne însingurează, care ne manipulează şi care ne induce anumite nevoi pentru a cumpăra şi pentru a consuma. Suntem bombardaţi zilnic cu scandaluri, instigare la agresivitate şi la lupta pentru putere.

Cu cât ai mai multe probleme cu atât cumperi mai mult: produse, servicii, experienţe, etc.

Dincolo de pozele în care “pari” fericit cine eşti cu adevărat?

După acel selfie în care “pare” că duci o viaţă minunată şi împlinită cum te comporţi cu cei din jur?

Cu partenerul?

Cu copii?

Cine eşti tu în viaţa ta?

De ce faci ceea ce faci în fiecare zi?

Încearcă să răspunzi la întrebările de mai sus înainte de a citi mai departe.

Omul este o fiinţă socială şi nu poate evolua personal și spiritual dacă este însingurat. El are nevoie de relaţionare. Şi aici nu mă refer doar la relaţiile de cuplu ci şi la familia extinsă formată din prieteni şi oameni apropiaţi de sufletul tău.

Imaginează-ţi următorul lucru:

Cum ar fi viaţa ta dacă ai avea relaţii mai bune cu cei din jur?

Începând de dimineaţă în trafic în drum spre lucru şi până ajungi seara acasă?

Dacă ai şti că toţi din jurul tău au doar intenţii bune şi îţi oferă un sprijin la nevoie?

Dar societatea în care trăim? Cum ar fi?

Te las pe tine să faci acest exerciţiu de imaginaţie. Eu l-am făcut şi drept urmare am ajuns să scriu aceste rânduri.

Pornind de la relaţiile cu cei din jur şi ajungând la relaţiile de cuplu, în cultura modernă, unde ideea unui angajament permanent faţă de un partener sună de modă veche, intervine întrebarea:

Mai are rost să încerc să lucrez la relaţie? Mno, să vină altul mai bun şi mai frumos”.

În mod ironic, mulţi oameni percep divorţul în ziua de astăzi ca pe o oportunitate de evoluţie personală. Aici nu intră în discuţie cazurile de abuz şi dependenţă.

În România în anul 2016, numărul căsătoriilor a crescut cu 6.2% iar cel al divorţurilor cu 15.9% faţă de anul precedent, însă numărul oamenilor fericiţi şi împliniţi nu a crescut, ci dimpotrivă, tot mai mulți au nevoie de consiliere psihologică.

Cei care aleg instant calea aparent mai simplă prin despărţire şi divorţ uită că evoluţia se face în interiorul unei relaţii. Relaţiile durabile în care este creat un mediu de siguranţă şi încredere îi ajută pe parteneri să evolueze şi să îşi rezolve problemele inconştiente şi rănile din copilărie.

Să luăm următorul exemplu: eşti într-o relaţie unde nu e totul roz şi ai conflicte din ce în ce mai dese. Cu cât la sută îţi scade energia acest fapt? Te mai poţi focusa pe carieră sau alte lucruri?

Sau eşti singur, în căutarea unui partener. Unde este o mare parte din energia şi focusul tău?

Sau tocmai treci printr-o despărţire…şi lista poate continua.

De multe ori, atunci când eşti într-o relaţie, iei totul ca şi cum ţi se cuvine şi nu mai eşti dispus să lucrezi la relaţie, să aloci timp şi energie pentru a lua pulsul relaţiei, pentru a face o surpriză neaşteptată celui drag fără nici un motiv, nu mai ai timp şi răbdare să îl asculţi cum îţi povesteşte despre visele şi realizările lui.

Cumva îţi pierzi interesul de a-l mai cuceri în fiecare zi.

Am fost şi eu acolo, când credeam că totul mi se cuvine şi că nu mai trebuie să depun nici un efort, că doar l-am câştigat nu?

Ei bine nu e aşa, poate merge o perioadă dar nu poate ţine la nesfârşit.

Pentru ca o relaţie sănătoasă să existe e nevoie de două persoane dispuse să lucreze la relaţie.

Când eram în relaţii nefericite, îmi consumam toată energia pe certuri, neînţelegeri, proiecţii asupra celuilat şi nu mai aveam pic de energie pentru a mă gândi la ceva constructiv pentru mine sau pentru relaţie.

Însă de când sunt într-o relaţie sănătoasă, viaţa mea s-a îmbunătăţit semnificativ din toate punctele şi pe toate planurile.

Îl privesc pe celălalt ca parte din echipa mea care nu vrea să mă saboteze, ci este acolo la fiecare pas, inspirându-mă zi după zi să fiu cea mai bună variantă a mea.

La final te întreb: calitatea relaţiilor tale se reflectă în calitatea vieţii tale?

Care este viziunea ta asupra unei relaţii conştiente?

Cu drag,

Ralu

Folosesc informațiile de mai sus cu unicul scop de a vă trimite acest newsletter. Din motive legale, consimțământul explicit este necesar. Vă rog bifați căsuța de mai jos:

Vă puteți răzgândi în orice moment și bifa link-ul de dezabonare prezent în fiecare newsletter. Sau îmi puteți scrie pentru dezabonare oricând.

Similar Posts

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.