Așteptări vs realitate în relații

Am vizionat recent un film despre relații, la recomandarea cuiva: Newness.
Știind că este un film despre relații, bineînțeles că l-am vizionat pe nerăsuflate ?

Pe scurt, ce am extras eu din film și mi se pare esențial în relațiile de cuplu:

Mulți se lasă păcăliți de noile tehnologii cum ar fi aplicațiile de dating online, crezând că aceasta e soluția și că e mai ușor să relaționezi așa.
Pentru cei care sunt mereu în căutare de ceva nou poate fi foarte atractiv deși, nu știu cu adevărat ce își doresc. Aleargă neîncetat dintr-o iluzie în alta și sunt din ce în ce mai nefericiți, sunt tot mai goi și înfometați pe interior.

Ajunși într-o relație, le e greu să vorbească despre lucrurile ce îi apasă din trecut, de teamă să nu fie judecați și părășiți. De fapt teama lor este că nu vor mai fi iubiți.

De partea cealaltă, al doilea partener are exact aceleași frici, și uite așa teama fiecăruia de a se exprima și de a vorbi despre cele mai ascunse lucruri duc la conflicte, trădări, despărțire, dezamăgire.

Mai este și o altă categorie care, după ce au suferit deja câteva decepții, cred că soluția este să accepte că sunt singuri sau că relația este o tranzacție: eu îți dau și tu îmi dai…atât…nu mă interesează restul.

Ca și concluzie, o relație poate funcționa doar atunci când știi ce vrei cu adevărat care este scopul relației tale și dacă ești dispus să faci un commitment atât tu cât și partenerul. Asta înseamnă să vorbești deschis cu celălalt și să ai curajul să spui ce îți dorești de la partener. Asta nu înseamnă că trebuie să fie 100% de acord cu ține și nici tu cu el, decizia aparține fiecăruia.

Multe iubiri, relații bazate pe iubire sinceră se pierd pentru că nu știm să avem grijă de ele, nu știm cu adevărat cum funcționează. Urmăm modelele pe care le-am văzut și pe care le vedem zi de zi, fără să ne punem întrebarea: dar eu cum vreau să fie cu adevărat? și ce trebuie să fac pentru a ajunge acolo și menține echilibrul?

Așa cum mergi la sală și lucrezi penru a-ți menține tonusul, sănătatea, așa cum, după câteva ore de sală aștepți rezultate și după o relație abia începută ai așteptări mari, deși nu lucrezi constant în a o crea.

Pentru că nu e vorba doar despre doi, ci despre ea, el și relația. Iar aici am o întrebare pentru tine:care crezi e scopul relației tale? sau dacă te gândeșți la o fostă relație semnificativă din viața ta, care crezi că ar fi fost scopul acelei relații?

Relația, din punctul meu de vedere ne învață că nu e totul doar o tranzacție, îți dau ca să îmi dai. Atunci când trăiești iubirea, nu mai contorizezi orice lucru, ci înveți de la celălalt, pentru că el e acolo ca tu să îți întărești punctele slabe și invers: celălalt e acolo să te ajute să îți dezvolți abilitățile de care ai nevoie.

Și nu trebuie să aștepți de la celălalt să facă primul pas și apoi faci și tu. Ce am învățat eu în ultima perioadă este că, într-o relație se urmează regula puterea exemplului: dacă eu fac ceva pentru partener ca să îl ajut, să îl surprind, și el va face același lucru pentru mine și nu mai e cazul să negociem. Pentru că e precum un dans: eu fac un pas spre tine, tu faci un pas spre mine.

Noi ne-am surprins de curând că făceam lucruri din pură inițiativă pentru casă sau pentru celălalt, fără să ne vorbim sau să negociem pentru lucruri pe care înainte ne certam. Asta a venit în urma înțelegerii faptului că atunci când te focusezi pe relație, nu are cum să nu fie bine, și nici nu mai simți că faci un efort suplimentar pentru a lucra la relație 🙂

Relația de iubire este despre comuniune, despre a vedea prin ochii celuilalt și a fi alături de el emoțional, de a te bucura de succesele celuilalt și de a-l încuraja să își urmeze visele, de a fi un partener de drum, de a-ți uni energia cu a celuilalt pentru a crea și pentru a construi împreună viața pe care ți-o dorești și pentru a-i inspira pe cei din jur.

Mulți întră într-o relație dintr-un motiv sau altul: teama de singurătate, dorința de a împărți totul cu cineva, nevoia de afecțiune, validare, sau pentru că așa trebuie, așa cere societatea…sau nu.

Tu cu ce nevoie intri în relațiile tale?

Te îmbrățișez,

Ralu

Folosesc informațiile de mai sus cu unicul scop de a vă trimite acest newsletter. Din motive legale, consimțământul explicit este necesar. Vă rog bifați căsuța de mai jos:

Vă puteți răzgândi în orice moment și bifa link-ul de dezabonare prezent în fiecare newsletter. Sau îmi puteți scrie pentru dezabonare oricând.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.