Coachingul este un instrument prin care te însoțesc în călătoria ta interioară cu scopul de a-ți descoperi propriile resurse ce le poți folosi pentru a-ți atinge obiectivul, pentru a-ți îmbunătăți viața, pentru a te descoperi spre a deveni cea mai bună versiune a ta.

Înainte de toate vreau să-ți detaliez puțin ce înseamnă un proces de coaching:

 • în primul rând descoperi ce îți dorești cu adevărat
 • apoi ce este nevoie să faci pentru a obține acel lucru pe care ți-l doreșți. Coachingul are la bază gândirea orientată spre soluții și obiective
 • și cel mai important lucru în coaching este: coach-ul nu dă sfaturi, el poate fi privit ca un partener ce înlătura obstacolele ce stau în calea ta.

Coachingul mai presupune să mergem împreună spre atingerea scopurilor tale, eu fiind camaradul tău de drum ce te însoțesc spre a-ți accesa potențialul și resursele interioare, pentru a-ți găsi propria rețetă a succesului.

Coachingul nu se raportează la performanță ta actuală, ci la potențialul tău care este nelimitat.

De ce să faci coaching?

Pentru mine coachingul este un instrument prin care mă văd în primul rând așa cum sunt de fapt, îmi analizez anumite tipare, acțiuni pe care le fac, dacă îmi sunt utile sau nu și cel mai important lucru în coaching este că îți alegi ținta/obiectivul, stabilești ce ai de făcut și mergi direct într-acolo, fără să te rătăcești pe drum.
De cele mai multe ori deși știm unde vrem să ajungem și ce trebuie să facem, ne pierdem motivația sau intervin anumite blocaje și limitări.
Printr-un proces de coaching, poți identifica și elimina lucrurile ce stau în calea succesului tău.

Posibile teme care pot fi abordate în cadrul unui proces de coaching:

 • îmbunătățirea relațiilor cu cei din jur sau cu partenerul de cuplu
 • vrei să avansezi pe plan profesional
 • vrei să descoperi ce îți doreșți de fapt și ce te face împlinit și fericit
 • te întâlnești mereu cu aceleași provocări/conflicte în relațiile cu ceilalți
 • nu te mai regăsești în ceea ce faci și vrei să faci o schimbare în viață ta
 • amâni să iei decizii și te complaci în situații neplăcute
 • îți pierzi repede motivația

De ce să mă alegi pe mine coach-ul tău?

Pentru că am învățat din experiența trăită, nu din cărți. Pentru că ofer încredere, încurajez deschiderea și găsirea propriilor soluții și cred în potențialul fiecărui om.

 •  Sunt coach acreditat ANC
 • ma aliniez la codul de etică ICF
 • am încredere absolută în potențialul nelimitat al fiecărui om
 • mă perfecționez continuu. În prezent mă formez ca și master coach la Școala de Coaching Pleiade

Pe mine coachingul m-a trezit la realitate și am înțeles că nu e totul despre mine, mi-am accesat potențialul, m-am văzut așa cum sunt cu adevărat și cum pot transformă minusurile în plusuri.
Fac coaching pentru că acesta îmi oferă o baza, o structura, un reper ce reflectă realitatea.

Mai multe despre mine puteți citi aici:  http://ralucanedelcu.com/despre/

Cât durează procesul de coaching?

Pentru a avea rezultatele dorite pe termen lung, un proces de coaching poate dura între 3, 5 sau 12 ședințe de câte o oră pe obiectivul ales de tine.
În funcție de obiectiv, ședințele pot și săptămânale sau la 2 săptămâni. Acestea se vor desfășura online pe skype, messenger sau la telefon, în funcție de cum te simți mai confortabil.
De asemenea, dacă ești din Timișoara și vrei să ne vedem live, putem face ședințele la un ceai sau o cafea.

Ce spun cei cu care am lucrat:

 

Îți mulțumesc, Raluca, pentru timpul petrecut împreună…pentru că ai fost cu adevărat un partener de drum…așa cum îmi doream…și te-am descoperit…empatică, atentă, responsabilă și…foarte pricepută în a mă ajuta să descopăr lucruri de făcut sau de pus în practică. Conștientizarea vine greu câteodată dacă ești singur și nu știi ce să faci…
Acum…după întâlnirea cu tine…am conștientizare, înțelegere, răbdare…un plan și planul B!!!
Și mai ales…încredere…că se poate!!! Pentru prima dată în viața mea…știu că pot…pentru că am verificat…și merge!!!!
Mulțumesc mult!” – Diana Sandu

Ședințele cu Raluca m-au ajutat să obțin claritate acolo unde era haos și prin aceasta să îmi dau seama de unde pot să încep să primul pas.” – Claudiu Sălăgean

După părerea mea, coachingul ajută, în primul rând să fii sincer cu tine și astfel să ajungi să te cunoști mai bine. E un proces de formare continuă, prin care evidențiezi un aspect la care vrei să lucrezi și începi să găsești pașii sau soluția cu ajutorul coachului pentru a atinge obiectivul stabilit.
Pentru mine a fost important să evidențiez mai clar anumite defecte pe care le am, să le conștientizez și să încerc să le evit. Înainte de coaching nu găseam soluția sau nu mi-am făcut timp pentru asta, iar în timpul ședinței începeau să-mi vină ideile aproape de la sine.
E o investiție în tine, atât pe plan personal, cât și pe plan profesional, care se merită!” -Andreea Marusca

În primul rând aș vrea să spun că sunt la început de drum în noua mea carieră de Trainer și am ajuns la Raluca prin nevoia mea de a acumula și a asimila cât mai multe informații de la cât mai mulți specialiști. După prima ședință mi-am dat seama sau mai bine spus, Raluca m-a făcut să îmi dau seama că multe din răspunsurile la întrebarile pe care le am sunt chiar la mine. 
Mi-a comunicat de la început că îmi va fi un partener în aceste ședințe și că eu va trebui să găsesc soluțiile dar nu credeam că mă voi deschide atât de repede în fața ei și că vom încheia ședințele fără să ne fi dat seama când a trecut timpul. 
Pe scurt, ședințele de coaching alături de Raluca m-au făcut să conștientizez că trebuie să am mai multă încredere în mine și să mă ascult mai mult pe mine. Un excelent partener în ședințele de coaching care te face să te simți că stai de vorbă cu un prieten vechi și te ajută să îți găsești propriul drum. 
Mulțumesc mult, Raluca și sper să mai avem ocazia să ne mai vedem” Cătălin Croitoru

Pentru mai multe detalii cu privire la modul concret de lucru, disponibilitate, preț și alte detalii logistice, trimite-mi te rog un email la adresa ralucas.nedelcu@gmail.com

Raluca Nedelcu
Life and relationship coach