Coachingul este un instrument prin care te însoțesc în călătoria ta interioară cu scopul de a-ți descoperi propriile resurse ce le poți folosi pentru a-ți atinge obiectivul, pentru a-ți îmbunătăți viața, pentru a te descoperi spre a deveni cea mai bună versiune a ta.

Înainte de toate vreau să-ți detaliez puțin ce înseamnă un proces de coaching:

 • în primul rând descoperi ce îți dorești cu adevărat prin stabilirea unui obiectiv. Practic tu îți alegi obiectivul pe care dorești să lucrezi într-un număr predefinit de ședințe;
 • apoi ce este nevoie să faci pentru a obține acel lucru pe care ți-l dorești. Coachingul are la bază gândirea orientată spre soluții și obiective, eliminând focusarea pe probleme;
 • și cel mai important lucru în coaching este: coach-ul nu dă sfaturi, el poate fi privit ca un partener ce înlătura obstacolele ce stau în calea ta;

Coachingul mai presupune să mergem împreună spre atingerea scopurilor tale, eu fiind camaradul tău de drum ce te însoțesc pentru a-ți găsi propria rețetă a succesului.

Mi s-a întâmplat de multe ori să aștept până ajung în situații extreme din viața mea ca să apelez la un coach. Ulterior am învățat că pentru a nu ajunge în situații limită, cel mai bun lucru pe care îl pot face este să acționez din timp și să schimb cursul evenimentelor, prin simpla schimbare de perspectivă asupra vieții.

Coachingul nu se raportează la performanță ta actuală, ci la potențialul tău care este nelimitat.

De ce să faci coaching?

Pentru mine coachingul este despre oameni și relațiile dintre aceștia, fie că vorbim despre relații profesionale, sociale sau de cuplu. Mai exact este despre relația dintre coach și client, relație prin care se facilitează evoluția clientului implicat în proces dar și a coach-ului.

Personal consider coachingul acel instrument prin care te vezi în primul rând așa cum ești de fapt, îți analizezi anumite tipare, acțiuni pe care le faci, dacă îți sunt utile sau nu și cel mai important lucru în coaching este că îți alegi ținta/obiectivul, stabilești ce ai de făcut și mergi direct într-acolo, fără să te rătăcești pe drum.

De cele mai multe ori deși știm unde vrem să ajungem și ce trebuie să facem, ne pierdem motivația sau intervin anumite blocaje și limitări.
Printr-un proces de coaching, poți identifica și elimina lucrurile ce stau în calea succesului tău.

Posibile teme care pot fi abordate în cadrul unui proces de coaching:

 • îmbunătățirea relațiilor cu cei din jur sau cu partenerul de cuplu
 • te simți blocat/rătăcit și nu mai știi careeste direcția ta
 • vrei să avansezi pe plan profesional sau vrei să îți dai demisia
 • te întâlnești mereu cu aceleași provocări/conflicte în relațiile cu ceilalți și deși știi cum vrei să arate viața ta, nu știi ce să faci pentru a ajunge acolo
 • nu te mai regăsești în ceea ce faci și vrei să faci o schimbare în viața ta
 • amâni să iei decizii și te complaci în situații neplăcute
 • îți pierzi repede motivația

De ce să mă alegi pe mine coach-ul tău?

Pentru că am învățat din experiența trăită, nu din cărți. Pentru că ofer încredere, încurajez deschiderea, găsirea propriilor soluții și cred în potențialul fiecărui om.

 • sunt coach acreditat ANC
 • ma aliniez la codul de etică ICF
 • am încredere absolută în potențialul nelimitat al fiecărui om
 • mă perfecționez continuu. M-am format ca și master coach la Școala de Coaching Pleiade
 • în prezent studiez și psihologia, sunt studentă la zi la Facultatea de Psihologie în cadrul Universității de Vest Timișoara.

Pe mine coachingul m-a trezit la realitate și am înțeles că nu e totul despre mine, mi-am accesat potențialul, m-am văzut așa cum sunt cu adevărat și cum pot transforma minusurile în plusuri și mai ales cum să îmi iubesc tiparele și să le duc la rang de performanță.
Fac coaching pentru că acesta îmi oferă o bază, o structură, un reper ce reflectă realitatea.

Cât durează procesul de coaching?

Pentru a avea rezultatele dorite pe termen lung, un proces de coaching poate dura între 3, 5, 7 sau 12 ședințe de câte o oră pe obiectivul ales de tine.
În funcție de obiectiv, ședințele pot fi și săptămânale sau la 2 săptămâni. Acestea se vor desfășura online pe skype, messenger sau la telefon, în funcție de cum te simți mai confortabil.
De asemenea, dacă ești din Timișoara și vrei să ne vedem live, putem face ședințele la un ceai sau o cafea.

Ce spun cei cu care am lucrat:

Îți mulțumesc, Raluca, pentru timpul petrecut împreună…pentru că ai fost cu adevărat un partener de drum…așa cum îmi doream…și te-am descoperit…empatică, atentă, responsabilă și…foarte pricepută în a mă ajuta să descopăr lucruri de făcut sau de pus în practică. Conștientizarea vine greu câteodată dacă ești singur și nu știi ce să faci…
Acum…după întâlnirea cu tine…am conștientizare, înțelegere, răbdare…un plan și planul B!!!
Și mai ales…încredere…că se poate!!! Pentru prima dată în viața mea…știu că pot…pentru că am verificat…și merge!!!!
Mulțumesc mult!” – Diana Sandu

Ședințele cu Raluca m-au ajutat să obțin claritate acolo unde era haos și prin aceasta să îmi dau seama de unde pot să încep să primul pas.” – Claudiu Sălăgean

După părerea mea, coachingul ajută, în primul rând să fii sincer cu tine și astfel să ajungi să te cunoști mai bine. E un proces de formare continuă, prin care evidențiezi un aspect la care vrei să lucrezi și începi să găsești pașii sau soluția cu ajutorul coachului pentru a atinge obiectivul stabilit.
Pentru mine a fost important să evidențiez mai clar anumite defecte pe care le am, să le conștientizez și să încerc să le evit. Înainte de coaching nu găseam soluția sau nu mi-am făcut timp pentru asta, iar în timpul ședinței începeau să-mi vină ideile aproape de la sine.
E o investiție în tine, atât pe plan personal, cât și pe plan profesional, care se merită!” -Andreea Marusca

Pentru mai multe detalii cu privire la modul concret de lucru, disponibilitate, preț și alte detalii logistice, trimite-mi un email la adresa contact@ralucanedelcu.com sau contactează-mă la numărul de telefon 0745547119

Raluca Nedelcu
Life and relationship coach